În vederea înfiinţării Departamentului de Sănătate şi Dezvoltare Umană, conducerea USV a achiziţionat cu suma de 425.000 euro hotelul Clasic II, situat vis-a-vis de universitate.
Universitatea „Ştefan cel Mare“ Suceava (USV) şi-a propus înfiinţarea a trei specializări de medicină, şi anume Balneo-fizio-kinetoterapie, Nutriţie şi dietetică şi Tehnică dentară. În acest sens, se lucrează la elaborarea documentaţiei pentru autorizarea provizorie a noilor specializări, dosarul pentru specializarea Balneo-fizio-kinetoterapie fiind primul trimis spre aprobare.
Potrivit rectorului USV, Adrian Graur, comisia Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) va fi prezentă la Suceava în zilele de 28-29 martie pentru a evalua condiţiile pe care le are instituţia şi va decide cu privire la autorizarea noii specializări. „După noi, nu sunt motive să nu fie autorizată. La Facultatea de Sport avem laboratoare de kinetoterapie foarte performante, iar dacă nu avem suficient personal didactic ne vor acoperi colegii de la UMF Iaşi, cu care am încheiat un acord în acest sens“, a specificat rectorul Adrian Graur.
Citeşte şi: Suceava: Elevii de clasa a XII-a pot fi „Studenţi pentru o zi“
Săptămâna trecută, USV a depus la ARACIS şi dosarul pentru specializarea Nutriţie şi dietetică, urmând ca peste alte două săptămâni să fie trimis spre evaluare şi cel pentru Tehnică dentară. Acestea vor funcţiona ca programe de licenţă şi vor avea o durată de trei ani.
În vederea înfiinţării Departamentului de Sănătate şi Dezvoltare Umană, conducerea USV a achiziţionat cu suma de 425.000 euro hotelul Clasic II, situat vis-a-vis de universitate. „Acolo vor funcţiona şase laboratoare, respectiv unul de nanotehnologie, unul de stomatologie, două de nutriţie şi două de balneo-fizio-kinetoterapie“, a spus rectorul USV. Restul spaţiului va fi destinat docto