O carte şi o expoziţie inedită la Paris propun curioşilor să afle răspunsul la întrebarea ce anume poartà femeile în genţile lor?
Bărbaţii din toată lumea şi-au pus cel puţin o dată în viaţă întrebarea: ce poartă, ce ascund oare femeile în genţile lor, obiect al feminităţii prin excelenţă. Artistul plastic francez Pierre Klein le poate satisface, parţial cel putin, curiozitatea.
În cadrul expoziţiei intitulată "Îşi varsă geanta pe masă", artistul ne invită să descoperim prin intermediul unor înregistrări video şi fotografii, adevărat demers artistico-sociologic, ce relaţie întreţin femeile cu genţile lor, ce parte din personalitatea lor este dezvăluită graţie componentei heteroclite a acestor saci mai mult sau mai puţin eleganţi. Într-un soi de confesiune intimă, diversele femei - 50 la număr - interogate de Klein îşi "varsă sacul" şi la propriu şi la figurat. Rezultatul este o serie de clişee ca nişte radiografii pe fond roşu comentate de posesoarele obiectelor resepective. Obiecte utile, obiecte futile, unele femei recunosc că geanta e o păcăleală, se adună în ea orice numai esenţialul nu. Pentru altele, geanta e un puzzle în care fiecare piesă face parte din viaţa posesoarei. În timp ce geanta feminină rămâne aşadar un obiect misterios, subiect de fantasme şi curiozitate pentru mulţi, bărbaţilor de cele mai multe ori le ajung buzunarele ca să-şi ia strictul necesar cu ei. Un punct de plecare pentru sociologul Jean-Claude Kaufman care publică o lungă anchetă intitulată "Geanta, o lume mică dar plină de dragoste". Curiozitatea bărbaţilor este alimentată şi de educaţia lor, de faptul că de-a lungul copilăriei li s-a spus că nu se cotrobăie niciodată în geanta fetelor. Odată puse pe masă, obiectele din geanta unei femei îţi pot da mai multe informaţii deodată decât dacă ai fi stat de vorbă cu ea luni de zile. Carneţele, chiloţi, pilule anticoncepţion