Asociaţia Studenţilor la Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei sunt iniţiatorii primei şcoli de resurse umane (HR) pentru studenţii din Bucureşti. Şcoala vine în întâmpinarea nevoii de dezvoltare continuă şi de aprofundare a cunoştinţelor în domeniul resurselor umane simţită de către tineri.
Veronia Baciu, studentă şi coordonatoarea Şcolii de HR, consideră că resursele umane reprezintă pilonul de rezistenţă al unei organizaţii iar prin participarea la cursurile care vor începe de luna aceasta, participanţii vor afla exact care sunt rolurile acestora într-o companie. Astfel, conform viziunii proiectului, Şcoala de HR va transforma tinerii de astăzi în specialiştii de mâine.
De ce aţi simţit nevoia deschiderii unei şcoli de resurse umane pentru studenţi?
În primul rând, Şcoala de HR a fost înfiinţată în anul 2006, de către două studente ale Facultăţii de Psihologie, care şi-au propus să aducă în contact studenţii cu specialiştii în resurse umane. Astfel, să le ofere această oportunitate studenţilor încă din timpul studiilor.
Iar proiectul a fost în urma unei cereri din partea studenţilor de la acea vreme?
Iniţiatoarele şcolii au participat la un proiect de acest gen, în urma căruia au rămas cu amintiri plăcute, fapt pentru care au zis că va fi o experienţă interesantă pentru ceilalţi studenţi. Astfel, încă de la prima ediţie organizată de către ASPSE (Asociaţia Studenţilor la Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei), Şcoala de HR a avut succes, încât şi după cinci ani organizăm aceste cursuri.
Şi cum a evoluat în timp şcoala?
În primul rând, numărul de absolvenţi a crescut de la o ediţie la alta: de la 30, în prezent, am ajuns la 56. În plus, acum, organizăm cursurile pe două module, proiectul desfăşurându-se de două ori pe an, respectiv în perioada noiembrie-decembrie şi martie-mai.
Ce tematică abordaţi la cursuri?
Abordăm între