S-a specializat în scufundări, dar în acelaşi timp nu a renunţat nici la harul bisericesc, pe care la descoperit în copilărie.
Florin povesteşte că a început să meargă la biserică încă din copilărie. Bunicii săi, care l-au crescut au fost cei de la care a învăţat să-l iubească pe Dumnezeu. „Bunicii mei au fost foarte credincioşi. Încă de la vârsta de nouă ani am fost atras de slujbe şi de viaţa bisericească. Eram un copil care învăţam foarte repede cântecele bisericeşti şi colindele. Ducându-mă săptămânal la biserică mi-am deschis acest drum în viaţă”, a spus subofiţerul. Deşi şi-a dorit dintotdeauna să se facă preot, a fost nevoit să mai încerce şi alte meserii pentru a se întreţine. A făcut liceul Rulmentul, după care a urmat cursurile Facultăţii de Teologie din Piteşti, timp în care a şi lucrat. După ce a terminat facultatea, s-a întors pe meleagurile natale şi a fost hirotonit diacon la biserica Sfântul Nicolae din Alexandria. „Am slujit trei ani la această biserică, până în anul 2006, când am aflat că se scot posturi de subofiţeri la pompieri. Pentru că eu am făcut armata la o subunitate de pompieri din Dolj, unde m-am remarcat şi chiar am fost comandat de echipaj, m-am înscris imediat la concurs. După ce am promovat examenul, am lucrat ca subofiţer operativ la intervenţie, mergeam la incendii. Din septembrie când am fost angajat la pompieri şi până în decembrie, am slujit în continuare la biserica Sf. Nicolae”, a mai spus pompierul.
Episcopul i-a dat binecuvântarea pentru a sluji la capela unităţii
Când a ajuns la Detaşamentul de Pompieri din oraş, în incinta unităţii exista o capelă, unde cadrele militare mergeu să se roage. „Nu era preot care să ţină slujbe şi Presfinţitul Galaction Stângă m-a hirotonit preot. Aşa am început activitatea pe linie spirituală şi administrativă la această capelă”, ne-a mai spus Florin. Ajutat de cadrele mi