Între mămicile din oraş, părerile sunt împărţite. Unele susţin că Maternitatea de la Slobozia nu este cu nimic mai prejos faţă de orice altă secţie de gen din ţară.
„Eu am născut în 2010 aici, la spital. Nu am ales să mă duc la Bucureşti pentru naştere deorece consider că asta este doar un trend. Am născut la Slobozia, spitalul fiind aproape. Medicii au fost buni, nu am întâmpinat chiar deloc probleme la naştere. Am născut fară complicaţii“, spune Georgiana Oloeriu (23 de ani), o tânără mămică din Slobozia.
Născute la Bucureşti
Pe de altă parte, mămicile din oraş care aleg clinici private sau unităţi spitaliceşti din Bucureşti sau Constanţa spun că alegerea lor nu reprezintă un trend în domeniu, ci o condiţie obligatorii pentru sănătatea lor şi a bebeluşilor.
„Am două fetiţe şi pe amândouă le-am născut la Bucureşti. Am luat această decizie atât spre binele lor, cât şi al meu. În toate spitalele din ţară, este o stare deplorabilă, nu numai la noi. Ţin minte că pentru a doua naştere am optat să merg la Bucureşti din cauză că la momentul acela nu aveau în dotare un banal aparat cu aerosol“, spune Alice Sneatinschi (32 ani), o mamă din oraş.
Valul din mediul rural
Dacă în oraş părerile sunt împărţite, nu acelaşi lucru se poate spune despre opinia din mediul rural. Astfel, cele mai multe dintre viitoarele mămici din comunele ialomiţene şi chiar călărăşene aleg, fără să clipească, spitalul din Slobozia.
„Nu am putut să nasc la spitalul din Călăraşi deoarece mi-au spus că nu au anestezist pentru operaţiile de cezariană, aşa că am fost trimisă aici, unde am născut pe cale naturală. După părerea mea, spitalul din Slobozia este mai bun decât cel din Călăraşi,
cel puţin din punct de vedere al personalului medical“, spune Mariana Răgălie (20 de ani), una dintre mămicile călărăşene internate pe secţia de Maternitate a spitalului di