Studenţii şi liceenii care doresc să plece la studii în străinătate îi pot cunoaşte pe reprezentanţii şcolilor de peste hotare pe 15 martie, la Hotel Continental din Timişoara, unde are loc o nouă ediţie RIUF. În cadrul târgului universităţilor, o serie de ţări europene pornesc la vânătoare de studenţi români. Preferinţele celor care aleg sa studieze în afara ţării vizează economia, comunicarea sau ingineria.
„Pleacă. Studiază. Întoarce-te. Schimbă" este mesajul pe care îl adresează organizatorii RIUF, Târgul de Universităţi Internaţionale, tinerilor din Timişoara. Universitatea din Canberra, Universitaea Webster din Austria, GEM - Graduate School of Engineering - EMNantes din Franţa, Maastricht School of Management din Olanda, Universitatea Portsmouth sau Oxford din Marea Britanie şi Business Academy Copenhagen North din Danemarca sunt doar o parte din şcolile de peste hotare care îşi trimit reprezentanţii în capitala Banatului, pentru a sta de vorbă cu tinerii de aici.
Studiile făcute la ultimul Târg de Universităţi Internaţionale, RIUF (www.riuf.ro) arată că mai bine de 60 la sută dintre tinerii români doresc să se întoarcă în ţara după terminarea studiilor făcute în străinătate.
Pe primele locuri în preferinţele celor care aleg să studieze în afara ţării se numără domenii precum economie (28%), comunicare (19%), inginerie (14%), drept(10%), arhitectura (9%) şi medicina (8,5%). Întrebaţi unde doresc să studieze, tinerii aleg pe rând Marea Britanie pentru renumele şcolilor de acolo (53%), Franţa (30%), Statele Unite ale Americii (23%) şi alte state ale Uniunii Europene precum Olanda din cauza taxelor de şcolarizare reduse, sau total gratuite după cum este cazul în Danemarca (32%).