Nici măcar n-a visat să devină fotograf profesionist, dar a ajuns să-şi propună o prezentare a Japoniei, prin obiectivul aparatului foto
Simona este o visătoare, care vine dinspre filosofie şi se duce înspre fotografie. "Sunt o boemă şi am învăţat să savurez clipa. Nimic din ce am trăit n-a prefigurat faptul că mă voi apuca de fotografie. Iau lucrurile aşa cum vin şi mă bucur de toate poveştile frumoase din viaţa mea", povesteşte Simona.
Pasiunea ei pentru fotografie a început "subit", undeva prin 2007. Aşa ca într-o joacă şi-a spus că trebuie să găsească un limbaj aparte, o modalitatea cât mai sugestivă pentru a comunica sentimente.
"Într-o zi, mi-a picat în mână un aparat foto digital şi a fost un adevărat «coup-de-foudre». Nu l-am mai lăsat neutilizat nici măcar o singura zi", îşi aminteşte Simona.
Fotografia a apărut în viaţa Simonei într-un moment delicat, atunci când existau nişte probleme de sănătate. Nu poate să uite prima şedinţă foto cu un model, o fostă colegă de facultate.
"Eu de-abia puteam să merg şi totuşi m-am ambiţionat să lucrez. Au ieşit nişte cadre extraordinare, cu o încărcătură emoţională foarte mare, îmi sunt dragi şi acum", mărturiseşte Simona Andrei.
Artista se poate lăuda cu participări la numeroase saloane naţionale şi trei expoziţii personale: "Dor de Eva", "Cuşca" şi proaspătul "Semn de apă", găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi.
"«Semnul de apă» vorbeşte despre elementul apă ca interioritate, meditaţie, despre ceea ce nu mai poţi vedea într-o fotografie cu ochiul fizic, ci cu cel sufletesc", ne explică artista.
Este o colecţie de atmosferă, o colecţie de sinteză, cadrele sunt realizate de-a lungul ultimilor trei ani şi ne poartă prin Galaţi, Sulina, Marea Neagră şi Marea Nordului.
Anul acesta Simona va expune şi la Bucureşti într-un proiect colectiv, alături de oameni dragi