A pornit la drum cu un cabinet de cardiologie in centrul Bucurestiului, iar acum controleaza afacerile unei retele de cinci spitale si 23 de policlinici peste tot in tara. Wargha Enayati, fondatorul Centrului Medical Unirea, este totodata printre putinii antreprenori din Romania care au atras in afacerea lor doua fonduri de investitii.
In februarie 2010, medicul de origine irakiana si fondul de investitii 3i din Marea Britanie au batut palma cu americanii de la Advent International, care au preluat 80% din actiunile companiei.
Britanicii intrasera in actionariatul Centrului Medical Unirea (CMU) in 2007, atunci cand compania ajunsese intr-un punct al dezvoltarii care nu mai putea fi sustinuta exclusiv din "buzunarul" fondatorului, asa cum el insusi recunoaste. La data tranzactiei cu 3i, in februarie 2007, CMU insemna o retea de opt clinici, o clinica de chirurgie si o alta pentru femei. Trei ani mai tarziu, 3i isi vindea pachetul de 49% din actiunile retelei CMU - care numara atunci 11 policlinici multidisciplinare si opt policlinici - catre Advent International. Tranzactia de tip secondaries (un exit al unui investitor financiar catre alt fond de private equity - n. red.) era si debutul unei expansiuni agresive alimentate de un buget de investitii de 30 de milioane de euro.
Cateva luni mai tarziu, in toamna, CMU avea sa fuzioneze cu unul dintre competitorii sai - Euroclinic, miscare ce a propulsat afacerile companiei fondate de Enayati la valoarea de 30 de milioane de euro la sfarsit de 2010. Luna martie a acestui an a pus peste CMU si Euroclinic un nou nume - Regina Maria, reteaua privata de sanatate, un proces de rebranding menit sa reuneasca toate brandurile celor doua companii sub aceeasi titulatura.
Intr-un interviu acordat Wall-Street.ro, Wargha Enayati vorbeste despre cea de-a doua "casnicie" cu un fond de investitii si despre ro