Volumul creditelor restructurate reprezenta 19% din portofoliul de împrumuturi al băncii UniCredit Ţiriac la sfârşitul anului trecut. Astfel, banca a trebuit să regândească planul de rambursare pentru o cincime din credite, aşa încât debitorul să reușească să își achite în continuare ratele sau doar să beneficieze de o formă mai convenabilă de rambursare, potrivit comunicatului UniCredit Ţiriac. Sursa: Razvan Valcaneantu
”Anul trecut a fost foarte dificil, fiind marcat de modificările legislative care au pus presiune pe piaţa bancară din România şi de recesiunea prelungită – determinată de măsurile de corecţie din sectorul public şi de cresterea gradului de neplată. Ne-am concentrat pe identificarea cererii de credit solvabile. Am continuat să ne dezvoltăm, iar investiţiile noastre în 2010 au depăşit 86 milioane de lei", a spus Răsvan Radu,
CEO UniCredit Tiriac Bank.
"Estimările pentru 2011 iau în calcul o redresare economică lentă, alimentată de cererea externă şi de o anumită revigorare a industriei. Cererea de credit va rămâne limitată, iar costul riscului va atinge probabil vârful pe parcursul acestui an. Tendinţa de scădere a gradului de îndatorare va persista în perioada următoare, în special în sectorul de retai", a mai spus Răsvan Radu.
Banca a obţinut în 2010 un profit net de 171,2 milioane lei (41 milioane euro) în 2010, potrivit standardelor de raportare financiară internaşionale (IFRS), în scădere cu 47,9% faţă de 2009, pe fondul creşterii provizioanelor constituite de bancă.
Profitul net calculat potrivit standardelor de contabilitate locale (RAS) a fost în 2010 de 57,2 milioane lei (13,6 milioane euro).
Provizioanele nete contituite de bancă pentru pentru activele financiare (preponderent credite ale clientelei) au crescut cu 61,8% în 2010 faţă de 2009.
Activele băncii au crescut