Gigantii industriei nipone continua sa isi inchida fabricile din regiunea de nord, din cauza pagubelor inregistrate si a penelor de curent, la trei zile dupa cel mai mare cutremur din Japonia, cu o magnitudine de 9 grade pe scara Richter.
Toyota a suspendat activitatea in toate cele 12 unitati de productie de pe teritoriul Japoniei cel putin pana miercuri. Potrivit analistilor Goldman Sachs Group, profitul constructorului auto va scadea cu circa 73 milioane de dolari pe zi cat timp activitatea din fabrici va fi suspendata.
Honda Motor a inchis luni patru fabrici, dupa ce vineri a anuntat inchiderea a doar doua unitati si a centrului de cercetare si dezvoltare Honda R&D din regiunea Tochigi.
Totodata, si Nissan a inchis trei fabrici din Japonia. Astfel, Honda si Nissan vor pierde circa 24 milioane de dolari pe zi, cat timp activitatea va fi suspendata in unitatile mentionate, potrivit Goldman Sachs Group.
Sony, cel mai mare exportator al Japoniei pe segmentul pe piata dispozitivelor electronice, a oprit productia in 10 fabrici si a intrerupt activitatea din doua centre de cercetare din cauza pagubelor inregistrate si a intreruperii curentului electric, a anuntat purtatorul de cuvant al companiei, Mami Imada.
Conducerea companiei Canon (cel mai mare producator de aparate foto din lume) a hotarat sa inchida opt unitati de productie si dezvoltare, localizate in nordul tarii, cu toate ca vineri au anuntat ca niciuna dintre unitatile proprii nu a inregistrat pagube.
Nikon a anuntat, de asemenea, inchiderea a patru fabrici din prefecturile Miyagi (zona apropiata de epicentrul cutremurului) si Tochigi.
Producatorul japonez de electronice Toshiba a oprit productia in cinci fabrici ca urmare a penelor de curent si a inchis o alta unitate din cauza pagubelor inregistrate.
Producatorul de cipuri R