Update 18.00 - Japonia a cerut, oficial, ajutor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică.
Update 17.10 - Nivelul apei în reactorul 2 al centralei nucleare Fukushima 1 a scăzut din nou, ceea ce împiedică răcirea barelor de combustibil, informează AFP. În cazul în care barele de combustibil nu sunt răcite, ele riscă să fisioneze şi să avarieze miezul reactorului.
Update 16.15 - Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe români să evite deplasările în Japonia din cauza factorilor de risc existenţi. MAE a emis o avertizare în care menţionează pericolul unor replici seismice puternice dar şi riscul nuclear de la centrala Fukushima. Între timp, guvernul japonez a declarat că o explozie majoră la centrala atomică este improbabilă, dar la reactorul 2 este sistemul de răcire este în continuare nefuncţional
Update 15.10 - Ultimul bilanţ al cutremurului din Japonia indică 5.000 de victime.
Update 15.00 - Trei din cele şase reactoare ale centralei nucleare din Fukushima prezintă, în continuare, pericol de explozie.
Update 11.55 - Incinta de securitate a reactorului 3 al centralei nucleare japoneze Fukushima 1, unde s-au produs douã explozii luni, este intactã, a anunţat Agenţia Internaţionalã pentru Energie Atomicã, citatã de AFP.
Update 11.44 - 11 persoane au făst rănite în urma exploziei de la reactorul 3 al centralei nucleare de la Fukushima. Sistemul de răcire al reactorului 2 s-a oprit.
Şapte persoane date dispărute după exploziile produse luni în clădirea reactorului 3 al centralei nucleare Fukushima 1 au fost găsite, iar şase dintre ele sunt rănite, transmite agenţia Jiji, precizând că în total au fost rănite nouă persoane, relatează AFP.
Operatorul centralei, Tokyo Electric Power (Tepco), anunţase anterior că şapte persoane, dintre care şase soldaţi, au fost date dispărut