Miile de cratere de pe străzile din Iaşi îi sperie chiar şi pe cei obişnuiţi cu uliţele de la sate. Şoferii au nevoie de mulţi bani pentru reparaţii. Gheorghe Gavril (51 de ani), din Vişani, vine adesea prin oraş şi, de fiecare dată, se teme să nu-şi rupă căruţa în gropile din asfalt
Gheorghe Gavril a tras căruţa pe dreapta, pe bulevardul Poitiers, şi îşi pune mâinile în cap când se uită la şosea. Chiar dacă a văzut şi a trecut prin cele mai crunte noroaie, se aştepta ca măcar la oraş atelajul lui să meargă lin, fără zdruncinături.
„Nu-i nicio diferenţă între drumul de la ţară şi ăsta de la oraş. Numai gropi! La noi la ţară drumul principal e mult mai bun. Are piatră şi parcă nu te zdruncină aşa ca gropile din oraş. Unde s-a asfaltat şi au reapărut gropile, acolo nu s-a pus materialul care trebuie“, este de părere căruţaşul. Dacă ar fi să aleagă între drumul de la ţară şi cel din oraş, omul l-ar prefera pe cel din satul lui.
Citeşte şi:
Gropile vestesc o primăvară grea la Iași (FOTO şi VIDEO)
Prefectul face chetă de la ieşeni ca să afle de ce sunt străzile din oraş pline cu gropi
Nici şoferii nu sunt încântaţi de starea drumurilor. „În general, sunt prudentă, nu merg cu viteză când sunt gropi şi încerc să le evit“, spune Elena Puiu, conducător auto.
Sutele de cratere care au apărut pe străzile Iaşiului în timpul iernii sunt acoperite la un preţ dublu faţă de cel practicat de drumarii care administrează şoselele naţionale. „Plombăm la un preţ mediu de 80 de lei pe metrul pătrat de groapă cu toate costurile incluse: decapat, manoperă, utilaje, mixtură. Costă mai mult decât o asfaltare normală deoarece pentru plombe se consumă mai mult asfalt“, a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.
Pentru acelaşi tip de lucrare, şefii de la Consiliul Judeţean Iaşi cheltuiesc, în medie, 30 de