Procurorii DIICOT cer instanţei arestarea preventivă pentru 13 membri (din care cinci în lipsă pentru că se sustrag urmăririi penale) care fac parte din gruparea de înşelăciuni imobiliare care acţiona pe teritoriul Capitalei, precum şi în judeţele Constanţa şi Argeş. Prejudiciul dovedit până acum de anchetatori este de peste două milioane de euro, pagubă creată prin vânzarea fictivă a unor imobile şi prin obţinerea unor credite bancare cu acte false.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au reţinut pentru 24 de ore opt membri ai acestei grupări sub acuzaţiile de înşelăciuni, fals şi uz de fals, se arată într-un comunicat de marţi al DIICOT, alţi cinci suspecţi sustrăgându-se urmăririi penale, pentru aceştia, anchetatorii cerând instanţei arestarea lor în lipsă.
Potrivit procurorilor, membrii grupării identificau terenuri din Capitală în curs de conservare sau fără proprietar şi întocmeau în fals titluri de proprietate. Ulterior, aceştia fie vindeau fără drept terenurile, prin folosirea unor acte de proprietate şi de identitate false, fie instituiau garanţii imobiliare asupra acestora. “Se mai reţine că inculpaţii au încheiat mai multe contracte de credit, prin folosirea de acte de identitate false şi acte de garanţie false şi au obţinut astfel sume considerabile de la diferite instituţii bancare din România”, a precizat DIICOT.
La acţiunea DIICOT au participat ofiţeri ai Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), şi poliţişti de la BCCO Bucureşti, B.C.C.O. Constanţa şi B.C.C.O. Piteşti.
Procurorii DIICOT cer instanţei arestarea preventivă pentru 13 membri (din care cinci în lipsă pentru că se sustrag urmăririi penale) care fac parte din gruparea de înşelăciuni imobiliare care acţiona pe teritoriul Capitalei, precum şi în judeţele Constanţa şi Argeş. Prejudiciu