Conducerea BRD-Groupe Société Générale estimează pentru acest an un profit net "stabil sau în uşoară creştere" faţă de rezultatul (consolidat la nivel de grup) de 533 mil. lei din 2010, potrivit proiectului de buget pe 2011 care va fi supus aprobării acţionarilor în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) din 14 aprilie.
Anul trecut, profitul net al grupului BRD, conform standardelor româneşti de contabilitate (RAS) a scăzut cu 31%, la 533 mil. lei, din cauza creşterii cu peste 40% a costului net al riscului (provizioanele constituite pentru creditele neperformante). În 2011, conducerea băncii mizează pe un cost net al riscului stabil sau în uşoară scădere faţă de anul trecut.
Venitul net bancar, care provine din marja de dobândă şi din comisioanele încasate, este aşteptat să urce cu circa 5%, o creştere similară estimându-se şi pentru cheltuielile operaţionale.
La nivelul activităţii de creditare, BRD estimează pentru acest an o creştere de maximum 5%, motorul reprezentându-l segmentul creditelor corporate, aşteptate să se majoreze cu 5-10%.
BRD îşi propune o abordare conservatoare a pieţei microintreprinderilor şi creşterea prudentă pe piaţa întreprinderilor mici şi mijlocii, încercând să-şi menţină prezenţa pe piaţa corporate şi a sectorului public prin finanţări şi absorbţii de fonduri europene.
Banca îşi propune optimizarea şi raţionalizarea nivelului reţelei de unităţi şi a grupului, precum şi deschiderea a şapte agenţii dedicate clienţilor cu venituri ridicate, din care cinci să fie operaţionale până la finalul anului.
Acţionarii vor discuta distribuirea unui dividend brut pentru 2010 de 0,17957 lei pe acţiune, cu 36% mai redus decât cel alocat în anul precedent. Dividendele totale, în valoare de 125,1 mil. lei, reprezintă 25% din profitul individual al băncii, care a fo