Universităţile din străinătate au pornit la vânătoare de studenţi români la Timisoara. Profesori cu experienţă în companii, cursuri ţinute pe Facebook sau tutori pentru studenţi fac parte din ofertele şcolilor străine prezente ieri la Romanian International University Fair (RIUF).
La universitatea în care studiază Christian Vancea, ştiinţele aplicate se învaţă mai mult prin proiecte practice decât prin prelegeri, cu ajutorul unor profesori care au mai mulţi ani de experienţă în companii de top decât doctorate. Accentul se pune pe programele de practică făcute „pe bune” în firme de profil, iar statisticile referitoare la gradul de integrare pe piaţa muncii a absolvenţilor sunt atent observate.
„Studiile arată că 90 la sută dintre absolvenţi îşi găsesc un job în domeniu în primele şase luni de la absolvire, iar 70 la sută dintre ei, în primele trei luni”, a explicat Christian Vancea, student la Universitatea de Ştiinţe Aplicate FH JOANNEUM din Austria. Născut într-o familie de români, Christian este acum în primul an de master şi spune că este mulţumit că în facultate a avut oportunitatea de a lucra în proiecte ancorate în realitate. „Unele dintre aceste proiecte la care am lucrat în facultate au fost şi plătite. Cursurile universităţii sunt gratuite”, a adăugat acesta, înainte ca un grup de elevi de clasa a XI-a să îi împânzească standul amenajat la parterul hotelului Continental, în cadrul Romanian International University Fair (RIUF). La eveniment au participat 43 de universităţi de peste hotare şi instituţii care îi ajută pe tinerii români să studieze în străinătate.
Examene pe net
În cadrul târgului şi-a prezentat oferta şi London School of Business and Finance, universitate premiată pentru inovaţiile aduse în domeniul învăţării prin intermediul Internetului. „Cei interesaţi pot urma cursurile noastre pe Facebook, gratuit. Sunt