Cântă la mandolină şi la alte instrumente, are o trupă de muzică europeană tradiţională şi a jucat în piese de teatru sau filme. Din 2007 este actor al Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti.
Talentat, devotat, îndrăgostit de ceea ce face. Cătălin Mirea este un artist în adevăratul sens al cuvântului. Şcolit într-ale teatrului, dar înzestrat cu talent şi într-ale muzicii, actorul este o energie vie pe scenă. În 1998 a devenit licenţiat al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti, oraşul său natal. Imediat, timp de doi ani, a colaborat cu Teatrul „Masca”, apoi alţi doi a fost profesor la cercul de teatru din cadrul Clubului copiilor din sectorul 5. În 2002, a devenit actor colaborator al Teatrului „Mundi”. De scena piteşteană s-a îndrăgostit instantaneu în 2007, când a venit la Teatrul „Alexandru Davila”.
„Cred că sunt unul dintre puţinii actori născuţi în Bucureşti care preferă un teatru de provincie. Aici, la Piteşti, mi s-a oferit şansa unor roluri de care nu m-aş fi putut atinge în capitală, acolo unde e o explozie de absolvenţi în acest domeniu. Îi mulţumesc acestui oraş pentru şansa oferită”, povesteşte Cătălin.
A jucat în „La bloc”
Actorul spune că de mic a fost îndrăgostit de scenă, pe care a vrut să urce atât în calitate de muzician, dar şi de actor. La Piteşti, se declară foarte mulţumit de rolul Cetăţeanului turmentat din „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale.
„Sunt roluri, ca actor, în care nu te vezi jucând niciodată. Dar e o vorbă <
A mai fost şi Rică Venturiano, din „O noapte furtunoasă”, Luigi, din „Negustorul de timp” sau Karl din „Skin Deep”.
„Orice rol are greutatea şi frumuseţea lui. Antrenamentul, repetiţia nu fac decât să te bage pe tine într-un fel de laborator, în care să d