Peste doar 500 de zile, privirile intregii lumi se vor indrepta catre Marea Britanie pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2012. Anul viitor, britanicii se pregatesc sa isi intampine amicii – sportivi, dar si spectatori - la ceea ce prietenul meu, presedintele Comitetului Organizatoric al Jocurilor, Lord Coe, considera a fi cel mai impresionant spectacol al planetei. Pregatirile sunt in toi, iar Parcul Olimpic - cel mai mare proiect de regenerare urbana din Europa - este deja pe trei sferturi construit.
Londra a fost selectata drept oras gazda al acestui eveniment sportiv international de calibru de mai multe ori decat oricare alt oras din lume. De fiecare data noi am incercat sa aducem o contributie de durata la miscarea olimpica. In timpul Jocurilor de la Londra din 1908, sportivii au defilat pentru prima data cu drapelele lor nationale, iar evenimentele organizate simultan cu Olimpiada de la Londra din 1948 au dat nastere ulterior miscarii Paralimpice. In 2012 vrem sa pastram aceasta traditie a inovatiei prin organizarea unor jocuri mai prietenoase cu mediul si mai accesibile ca oricand.
Astfel, designul Parcului Olimpic are la baza ideea obtinerii unui consum de energie eficient, un exemplu de dezvoltare durabila. 90% din materialele cladirilor demolate de pe acest fost spatiu industrial au fost reciclate si refolosite in procesul de constructie. De asemenea, prin plantarea a 4.000 de copaci in zona, Londra are acum un nou „plaman” verde, un refugiu in plus pentru relaxarea londonezilor si un spatiu aditional pentru fauna.
Cladirile, spatiile deschise si transportul public din Parcul Olimpic au fost astfel gandite incat sa usureze accesul persoanelor cu dizabilitati si toata lumea sa se poata bucura de spectacol. Dintre realizarile mele politice, cel mai mandru sunt de elaborarea si aprobarea legii anti-discrimin