LUPTA PENTRU PUTERE. Cotat cu a doua şansă în cursa pentru şefia PDL, Emil Boc intră în luptă cu un aliat puternic. Elena Udrea îşi pune la bătaie influenţa pentru a-l menţine la şefia partidului pe premier. Sursa: EVZ
Dat ca şi plecat de la Palatul Victoria, Emil Boc se aliniază la startul pentru şefia PDL din poziţia a doua. Mai mult de jumătate dintre filiale s-au grupat în spatele secretarului general Vasile Blaga, lui Boc rămânându-i în acest moment să mizeze pe influenţa în partid a Elenei Udrea, prima care de altfel l-a asigurat oficial de susţinerea sa.
Pe lista celor care şi-au pus serviciile la dispoziţia lui Boc ar fi, potrivit unor surse din partid, filiale precum Argeş, Arad, Cluj, Neamţ, Braşov, Mureş, Prahova, Mehedinţi. De asemenea, premierul s-ar putea baza pe voturi venite de la Satu Mare, Argeş sau Galaţi, unde, dincolo de susţinerea formală a liderilor de filiale, la baza partidului delegaţii înclină către Vasile Blaga.
Nici la Bucureşti, unde filiala este condusă de Elena Udrea, susţinerea lui Boc nu este totală, el putând miza doar pe voturi din sectoarele 2 şi 6, celelalte fiind controlate de apropiaţi ai secretarului general al PDL.
Rostogolire în sondaje şi în partid
Văzut ca tânără speranţă de democraţi, steaua lui Boc a pălit odată cu înaintarea sa în funcţie. Remarcat în perioada 2000-2004 drept una dintre vocile cele mai importante ale opoziţiei în parlament, Emil Boc a confirmat electoral uninominal în alegerile pentru Primăria Clujului, punând capăt celor 12 ani de mandat al lui Gheorghe Funar.
Odată cu instalarea în 2005 pe scaunul de preşedinte al PD lăsat liber de Traian Băsescu, imaginea lui Emil Boc începe să se deterioreze, fiind catalogat drept o "portavoce" a şefului statului care îşi menţinea controlul în tabăra democraţilor. În perioada guvernării Alianţei