"Cel mai bine omul râde în limba lui. Foarte puţine bancuri trec bariera limbii, sunt sitcomuri americane la care mă uit şi nu înţeleg glumele, pentru că fac referire la anumite situaţii şi stereotipuri despre care noi nu ştim nimic", spune Toni Grecu, convins că românii sunt hazlii şi puşi pe râs. El crede că englezii au un umor absurd, poantele italienilor şi ale francezilor sunt spumoase, germanii fac glume groase, "hăhăite şi tropăite", în timp ce umorul românilor este bazat pe băşcălie. Vineri seară, aceştia s-au distrat când la "Românii au talent" a apărut grupul de umor "Brigada 2petrei cu Mastterred", care a interpretat un număr de pantomimă muzicală, "Foc încrucişat". Pantomima lor ar fi făcut spectatorii să râdă oriunde în lume.
"Este un gen de umor extrem de spumos şi de hazos, este un umor de cabaret, care funcţionează bine oriunde, pentru că trece de bariera limbajului. Numărul lor nu este noutate, este un gen pe care eu îl ştiu de 30 de ani, în România au fost nenumărate trupe de umor care au făcut asta. Cântecele sunt însă noi, ideile sunt ale lor…Eu m-am distrat, sunt ok", comentează Toni Grecu prestaţia celor de la "Brigada 2petrei cu Mastterred".
Cei trei componenţi ai grupului, Sorin Pârcălab, Gheorghe Roşu şi Flavius Kocsis, au venit costumaţi în tâlhar, poliţist şi "piţi" şi au reuşit să stârnească hohotele de râs ale publicului şi ale juriului de la "Românii au talent"."De departe, sunteţi cel mai bun număr de comedie pe care l-am văzut", i-a felicitat juratul Andi Moisescu. Cei trei bărbaţi s-au reunit în această formulă în vara lui 2010, sub titulatura "Brigada 2petrei cu Mastterred" cu un scop clar stabilit - să participe la concursul "Românii au talent". Pantomima lor este al doilea număr de umor care a trecut de preselecţii, după cel al trupei de drama queen, "Veveriţele vesele", din prima ediţie a show-ului.
@N_