Medicina din China nu porneşte la tratarea unei suferinţe fără să se gândească că musai trebuie echilibrat şi sufletul. Nici o vindecare, nici o alinare a unui chin din organismul omului nu se pot înfăptui cu un suflet chinuit. Cu un suflet asediat de gânduri negre.
De aceea, atunci când un pacient vine la doctorul Teodor Codlea, renumit în acupunctură şi terapii cu plante după principiile medicinei chinezeşti, degeaba cere să i se rezolve, de exemplu, neplăcerile de la inimă, fiindcă doctorul Codlea echilibrează tot organismul, nu doar o bucăţică din el.
Doctorul Teodor Codlea este medic primar, doctor în medicină şi un veritabil artist în tratamentele cu metodele chinezeşti. Acupunctura şi terapiile cu plante vizează obţinerea unei echilibrări pentru ca omul să se simtă bine pe termen lung. Corpul nostru are capacitate de vindecare şi acupunctura îi stimulează tocmai această şansă de a face viguroase armatele de autoapărare ale corpului.
Principiile medicinei din China pot părea la prima vedere surprinzătoare. Iată însă o serie de informaţii legate de terapiile cu acupunctură practicate cu mare succes de doctorul Teodor Codlea. Hipofiza, hipotalamusul şi glandele suprarenale alcătuiesc un ax de glande responsabil de bătăile inimii, de cum dormim, de cum ne adaptăm. Este un ax cu care se reglează sistemul nervos central, adică creierul, dar care descarcă, punându-l într-o stare bună şi pe Măria sa Sufletul.
Pancreasul ascunde secretul tinereţii
Iată alte lucruri care arată ce ecou dau unele organe în zone neaşteptate ale organismului. Un om care are probleme la vezica biliară şi, în general, care are probleme digestive resimte tulburări şi la inimă prin aritmii, prin hipertensiune arterială, prin tahicardie.
Pancreasul deţine secretul tinereţii noastre. Tocmai de aceea e bine să nu furnizăm pancreasul