Elena Roman(50 de ani) luptă să-şi salveze familia măcinată de boli. Fiica trăieşte de şase ani un adevărat coşmar, fiind diagnosticată cu lupus. Nepotul său are parapareză spastică, iar soţul are un picior amputat. Surpinzător, după zeci de tratamente Mihaelei(28 de ani) i s-a spus că nu a avut niciodată această boală.
Povestea dramatică a început acum şase ani, când tânăra era însărcinată. Degetele fetei se învineţeau şi simţea dureri foarte mari. În luna a şaptea de sarcină i s-a făcut rău şi a născut prematur, un băieţel de 900 de grame. Pentru că a venit pe lume înainte de termen, dar şi din vina medicilor, care ar fi forţat naşterea, copilul a fost diagnosticat cu parapareză spastică şi, ulterior, cu tulburare de comportament şi întârziere globală de limbaj şi locomotor.
Diagnostic eronat Mihaela a fost diagnosticată după ce a născut cu anemie şi timp de un an a urmat diverse tratamente pentru a se însănătoşi. Văzând că starea fetei se înrăutăţeşte, mama sa, sfătuită de un medic, a decis că ar fi mai bine să meargă la un spital din Bucureşti pentru un diagnostic mai sigur şi analize amănunţite. Aici i s-a spus că lupus şi poliartrită şi i-au fost recomandat multe medicamente. În timp, acestea în loc să o însănătoşească, mai rău i-au agravat starea de sănătate, iar tânăra a ajuns să nu mai poată să meargă deloc. Acum are picioarele paralizate. Singurul mod de a se deplasa este târându-se şi sprijinindu-se în mâini.
Din boală în boală În 2007, pe biletul de ieşire din spital, medicul Otilia Motoi de la Institutul Clinic Fundeni i-a dat diagnosticul de poliartrită reumatoidă seropozitivă (în observaţie boală mixtă de colagen- overlap lupus eritematos sistemic). După trei ani, pe 12 martie 2010, când a fost ultima oară la acelaşi medic pe bilet erau următoarele diagnostice: poliartrită reumatoidă stadiul 4 suspiciune overlap PR sclerodermie, ost