Viaţa unui ucigaş plătit ajuns el însuşi pe lista celor care trebuie eliminaţi, corupţie administrativă şi planuri de urbanism aberante, militanţi pe care unii îi consideră terorişti, abuzuri sexuale comise de preoţi sunt doar câteva dintre subiectele filmelor care pot fi văzute la a patra ediţie a Festivalului „One World Romania".
Treizeci şi trei de filme documentare pe tema Drepturilor Omului pot fi văzute anul acesta la evenimentul care se defăşoară între 16 şi 21 martie la cinematografele Eforie, Union, Corso şi Noul Cinematograf al Regizorului Român din Bucureşti.
Unul dintre filmele cele mai aplaudate ale ediţiei 2010 a fost „Hair India". Realizat de Rafaelle Brunetti împreună Marco Leopardi, „Hair India" urmăreşte povestea părului donat de familiile sărace în templele hinduiste, păr care, după ce este prelucrat în Italia, ajunge înapoi în India la saloanele cosmetice care fac extensii Am stat de vorbă cu Brunetti, unul dintre regizorii filmului despre drumul părului din India şi înapoi.
Şi chiar dacă „Hair India" nu va fi în ediţia 2011 a Festivalului One World Romania, povestea în sine a părutui oferit ca ofrandă, care ajunge apoi să fie vândut este foarte interesantă. Poate vă facem poftă să vedeţi la Festival alte filmecare au subiect problemele lumii în care trăim. Programul şi descrierea documentarelor programate în 2001 le găsiţi pe www.oneworld.ro.
Unde aţi găsit subiectul pentru filmul „Hair India"?
Rafaelle Brunetti: Celălalt regizor al acestui film, Marco Leopardi, locuieşte în împrejurimile Romei. Într-o zi, când era la frizer, a văzut elicoptere pe cer. A întrebat ce e cu ele şi a aflat că erau de la fabrica nou deschisă care se ocupă de extensii de păr. S-a dus acolo şi aflat că procesează păr donat în templele din India. S-a gândit să facă un film despre asta şi m-a contactat pe mine pentru că văzuse filmul me