Conducerea spitalului a renuţat la achiziţionarea de medicamente scumpe şi a recurs la diferite entităţi economice pentru sponsorizări.
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Severin a atras la buget, în luna februarie, suma de 150.000 de lei, prin renegocierea contractelor de prestări servicii şi achiziţii de medicamente, materiale sanitare şi servicii.
Întrucât fondurile alocate de Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Mehedinţi erau insuficiente pentru achitarea obligaţiilor financiare periodice, conducerea unităţii spitaliceşti a luat hotărârea de a renegocia contractile.
“200.000 lei erau insuficiente să ne asigure o desfăşurare în condiţii normale a activităţilor spitaliceşti. Tocmai de aceea, am recurs la această măsură”, ne-a declarat dr. Claudiu Zară, mangerul Spitalului Judeţean de Urgenţă.
Potrivit acestuia, scăderea cheltuielilor reprezintă pentru instituţia pe care o conduce prioritatea numărul unu.
Deja s-a renunţat la achiziţia de medicamente scumpe şi s-a recurs la diferite entităţi economice pentru sponsorizări.
Banii obţinuţi în urma renegocierii contractelor au fost redirecţionaţi către capitolul medicamente.
“Cu bani pe care am reuşit să-i atragem la buget am mărit plafonul la medicamente. De la două miliarde la trei miliarde şi jumătate” a mai adăugat Claudiu Zară.
Spitalul nu stă tocmai bine nici la capitolul datorii, dar nici la personal.
În momentul de faţă, are facturi ieşite din termenul de plată în valoare de 2 milioane lei, dar şi un deficit de medici, asistenţi şi infirmiere.
“În prezent, ne confruntăm şi cu un deficit de personal, lipsa cea mai mare fiind în rândul infirmierelor”, a adugat managerul Claudiu Zară.
Cel mai mic salariul se află în rândul infirmierelor este de 700 de lei, în timp ce al unui medic cardiolog se ridică la 2600 de lei.
De la începutul a