Cum e mai bine sa iti faci PR, pe cont propriu sau prin externalizare catre o companie specializata? Dezvoltarea mediului online si propagarea rapida a informatiilor fac ca gestionarea relatiilor si a imaginii publice sa fie din ce in ce mai greu de controlat.
Oamenii de PR se plang ca si atunci cand exista acest gen de comunicare institutionalizata, unii manageri refuza sa furnizeze informatii.
"Eu, personal, am probleme sa conving managementul sa comunice, in general. Exista companii care sufera de sindromul one man show", sustine Silviu Hotaran, managing director, GKTI Semper Human.
Pe de alta parte, exista si manageri care sustin ca nu toate afacerile au nevoie de reprezentare, prin intermediul unei compani de relatii publice.
Ce spun managerii? Marius Ghenea, presedintele PC Fun si Fit Distribution, sustine ca astfel de business-uri sunt cele mici, care raman afaceri de proximitate si care interactioneaza direct cu clientul.
Ghenea: Unii manageri cred ca le stiu pe toate
Totodata, "afacerile care merg pe crestere prin dezvoltare de piata si dezvoltarea de produs" , au nevoie de reprezentarea unei companii de PR, a mai spus presedintele Fit Distribution.
Ghenea admite ca exista, in randul unor manageri, "o anumita atitudine, cum ca le stiu pe toate", o lipsa de intelegere pentru ca "ei nu asculta".
Omul de afaceri considera ca, la randul lor, si agentiile de PR "ar trebui sa asculte mai bine, sa inteleaga afacerea cat mai bine, pe care urmeaza sa o servesti din punct de vedere al comunicarii".
Ghenea sustine ca, personal, incearca sa fie el insusi cat mai prezent in mediul online, pentru a comunica mai bine cu target-ul de clienti caruia i se adreseaza.
"Pana cu cateva luni in urma, nu intelegeam ce face Twitter-ul pentru noi. Referitor la social-media, incerc