Codul Muncii asumat de Guvern a fost adoptat, iar Emil Boc rămâne premier. Moţiunea de cenzură a opoziţiei a fost respinsă, ieri, după ce a întrunit doar 212 voturi \"pentru\", din cele 236 necesare. Patru voturi au fost \"împotrivă\" şi două anulate. Din cei 470 de parlamentari au votat doar 218. Cinci parlamentari ai puterii au votat şi ei moţiunea, deşi directiva de partid era să se abţină. Aceştia sunt PDL-iştii Marius Spânu, Daniel Oajdea, Mircia Giurgiu şi Orest Onofrei şi UDMR-istul Verestoy Attila. Sursa: CODRIN PRISECARUSursa: CODRIN PRISECARUSursa: CODRIN PRISECARUSursa: CODRIN PRISECARUSursa: CODRIN PRISECARUSursa: CODRIN PRISECARUSursa: CODRIN PRISECARUSursa: CODRIN PRISECARUSursa: CODRIN PRISECARU
1 /.
Moţiunea de cenzură a fost votată cu o întârziere de mai bine de trei ore, după ce opoziţia şi puterea s-au certat în plen pe relaţiile româno-maghiare. Scandal în Parlament pe modificarea ordinii de zi cu o declaraţie politică, propusă de liberalul Puiu Haşotti, care să condamne afirmaţiile premierului Ungariei privind autonomia teritorială.
Cum PDL şi UDMR s-au opus, parlamentarii puterii şi cei ai opoziţiei s-au luat la ceartă pe procedură. Astfel, senatorii şi deputaţii au uitat practic de moţiunea de cenzură, pe care au dezbătut-o mai bine de trei ore.
UPDATE 5: Moţiunea a picat.
UPDATE 4: Senatorii şi deputaţii votează moţiunea de cenzură. Parlamentarii puterii nu votează.
UPDATE 3: Parlamentarii opoziţiei încearcă să amâne practic votul pe moţiunea de cenzură.
Cele mai importante declaraţii în plen
"Au mai fost moţiuni de cenzură care au fost votate în altă zi decât cea în care au fost discutate. Nu ne obligă nimeni să votăm astăzi moţiunea", a spus Eugen Nicolăescu, viceliderul deputaţilor PNL.
"Acum, PDL e în capcană, pentru că ei nu au voturi mai multe decât noi pentru că au adus în P