Reprezentanţii companiei Colas, care se ocupă de construcţia autostrăzii pe tronsonul cel mai sensibil, şi anume Cernavodă-Medgidia, dezmint informaţiile apărute în presă, potrivit cărora firma franceză a solicitat mai mulţi bani în urma unor modificări intervenite pe proiect în 2009.
Conform declaraţiilor reprezentantului firmei de construcţii, contractul încheiat între societatea franceză şi Ministerul Transporturilor nu a fost modificat, iar firma nu va primi bani în plus, chiar dacă proiectul iniţial a fost prelungit cu un kilometru, din cauza siturilor arheologice.
„Proiectul este cu un kilometru mai lung, se va face o buclă de ocolire mai mare, dar am acceptat situaţia şi nu am cerut mai mulţi bani", afirmă unul dintre reprezentanţi. Cei de la firma Colas spun că singurele motive pentru care s-a lucrat doar pe porţiunea de cinci kilometri au fost doar problemele de ordin tehnic, legate în principal de situaţia exproprierilor. Ei afirmă că, pe partea rămasă de 14 kilometri, lucrările au fost îngreunate de punerea în posesie tardivă a terenurilor din partea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi implicit de nesoluţionarea problemelor legate de exproprieri şi planuri parcelare, şi nicidecum nu a fost vorba de bani.
De asemenea, cei de la firma Colas speră ca, până în luna aprilie, să fie aplicată hotărârea de Guvern pentru Legea 255 privind exproprierile, lege care îi va ajuta să se apuce cât mai rapid de treabă. „Nu am solicitat niciodată bani în plus. Nu s-a lucrat pe porţiunea de 14 kilometri, deoarece cei de la Ministerul Transporturilor şi CNADNR nu ne-au pus la dispoziţie terenurile. Au fost probleme cu exproprierile, planurile parcelare care s-au soluţionat în mare parte datorită implicării prefectului Claudiu Palaz. Toate problemele au fost de ordin tehnic şi au fost în mare măsură rezolvate. Sperăm să ne pu