„Nevestele vesele din Windsor", piesă revizitată şi reîncărcată de regizorul Alexandru Tocilescu după 33 de ani de la prima sa aplecare asupra acestui text al lui Shakespeare, este o comedie în cel mai bun şi mai curat sens al cuvântului.
Văzând spectacolul, redescoperi cu bucurie aproape copilărească râsul sincer şi „cinstit" care nu are legătură nici cu micile ironii politice practicate de grupurile umoristice gen Divertis care în ultima vreme şi-au cam pierdut hazul, nici cu bancurile vulgare promovate într-o veselie la show-urile televizate. Ca bonus, îi redescoperi pe actorii noştri capabili de performanţe care i-ar face să pălească de invidie pe actorii de pe Broadway. Actorii din „Nevestele vesele din Windsor", de la cei foarte tineri la cei mai în vârstă, cântă şi dansează de parcă toată viaţa ar fi făcut doar music hall. (coregrafia: Felicia Dalu).
The one and only, John Falstaff
Comedia lui Shakespeare are o poveste simplă: rotofeiul Sir John Falstaff, interpretat excelent de Lucian Iancu, actor pensionar, recuperat special pentru acest rol de Alexandru Tocilescu, având o încredere oarbă în farmecele personale, vrea să scoată ceva bani de pe urma trupului său masiv pe care şi-l închipuie dorit de femei. În acest scop scrie două scrisori identice către două doamne din middle-class-ul oraşului Windsor, unde Falstaff „eşuase ca o balenă", după cum remarca, sarcastic, una dintre femeile curtate de bătrânul pezevenghi. Doamnele desigur că nu pot ţine secretul şi se confesează una celeilalte, realizând astfel că grăsuţul amorez nici măcar nu-şi dăduse silinţa să scrie două scrisori diferite. „Cred că le are deja tipărite şi lasă doar un loc gol unde să scrie alt nume", s-au înfuriat doamnele, ofensate nu atât de faptul că le era pusă virtutea la încercare, ci pentru că nu aveau „exclusivitate" la sentimentele lui Sir John. Femeile, simţindu