De la 10 porumbei cât avea în 2005, Andrei Vasile deține anul acesta peste 300 de exemplare. Tânărul columbofil face parte din cea mai puternică asociaţie de de profil din comuna Florești Stoenești, „Columbofilul Floreşti”. Adrian a obținut cu porumbeii săi, șase premii la concursurile naționale de acest gen.
Pentru Adrian Vasile din comuna Florești- Stoenești, județul Giurgiu, de profesie tehnician veterinar, columbofilia este o tradiție a familiei. În urmă cu aproape 6 ani, tatăl lui Adrian a cumpărat 10 porumbei, iar în timp, cu sprijinul acestuia și al cumnatului său Dinică a ajuns să aibă peste 300 de exemplare de porumbei de diferite rase, cele mai multe păsări provenind din țări precum Belgia, Olanda și Germania.
„ Tata a luat 10 porumbei, pentru că îi plăceau foarte mult, dat niciodată nu m-am gândit că și eu mă voi atașa așa tare de aceste minunate păsări. E ceva ce nu pot explica în cuvinte” a spus pentru „Adevărul de Seară”, Adrian Vasile.
Nu este așa ușor să fi columbofil
Pentru a deveni columbofil trebuie mai întâi să fi înscris într-o asociație. Adrian Vasile face parte alături de cumnatul său din Asociația „Columbofilul Florești” din anul 2008. Concursurile cu porumbei nu sunt așa simple cum par la prima vedere. Acestea se organizează de către asociațiile afiliate la Federația Crescătorilor de Porumbei din România (FCPR), cu avizul Comitetului Național Sportiv și a comisiilor tehnice ale fiecărei asociații.
„ La concurs pot participa numai porumbei ai căror proprietari sunt membri columbofili, dețin licență și au toate obligațiile achitate către asociația din care face parte. Nu e așa ușor să fi columbofil” a mai adăugat Adrian.
Columbofilia, sport național
Anul acesta de Paști va avea loc primul concurs la care vor participa peste 5.000 de columbofili din România.
„Concursul din acest an se joacă pe 25 de