Cadrele didactice şi studenţii Universităţii Ovidius din Constanţa au lansat, astăzi, mai multe lucrări de referinţă, în cadrul manifestărilor aniversare dedicate instituţiei de învăţământ la 50 de ani de existenţă. Autorii Eduard Vlad, Ana Maria Munteanu, alături de coautorii Raluca Petre, Elena Maria Necula, Adina Bocai, Sorina Asan şi Cătălin Deliu au încercat să ofere abordări noi ale dialogului între generaţii, ale balanţei interculturale ale spaţiului dobrogean.
Anfitrioana evenimentului, profesorul doctor Adina Ciugureanu, decanul Facultăţii de Litere, l-a prezentat pe primul dintre invitaţi, Eduard Vlad, autorul lucrării „Perspective critice asupra globalizării culturale". „Îi doresc să găsească răspunsuri la câteva dintre întrebările pe care şi le pune în această lume globală", a spus Adina Ciugureanu.
independent de ideologie, dar mă tratez"
Sincer şi curajos, Eduard Vlad şi-a prezentat lucrarea într-o manieră caracteristică. „Titlul este plictisitor, dar am să-l nuanţez. Prezint globalizarea diferit, dar nu din perspective obiective, pentru că ar fi un mit, ci folosind citate de referinţă. Nu sunt independent de ideologie, dar mă tratez", a mărturisit autorul.
Eduard Vlad vă invită să intraţi în lumea comunicării, pentru a o înţelege. „În această lume în schimbare a globalizării, cartea pe care am scris-o este nucleul unei lucrări pe care o voi dezvolta. Sper să fie o carte care să vă stimuleze spiritul critic şi care să vă ajute să navigaţi plăcut pe apele globalizării culturale", a rostit sincer câteva cuvinte Eduard Vlad în faţa a peste 50 de persoane.
Carte scrisă împreună cu studenţii
Decanul Facultăţii de Litere a continuat cu lucrările conferenţiarului universitar Ana Maria Munteanu, despre care spune că se prezintă singure: „Ana Maria Munteanu trece de la lucrurile teoretice la o aplicare excelentă a concep