Marius Ţeicu a găsit mereu echilibrul între viaţa de familie şi cea de artist. Are o singură fiică, dar se bucură de cei doi nepoţei, Andrei şi Casandra. Compozitor, interpret, profesor sunt atributele care îl recomandă pe Marius Ţeicu (65 de ani) pentru elita muzicii uşoare. Acum, artistul se regăseşte mai mult în postura de bunic.
„Adevărul": La ce lucraţi acum?
Marius Ţeicu: Mă ocup de pregătirea câtorva copii talentaţi care participă la diverse festivaluri naţionale şi internaţionale. De curând am terminat musicalul „O premieră furtunoasă", pe un libret de Octavian Sava, spectacol care se joacă la Teatrul „Constantin Tănase" din Bucureşti.
Vorbeaţi de copii talentaţi. Ce părere aveţi despre concursurile gen „Megastar" şi „Românii au talent"?
Din păcate, mulţi dintre ei dispar după aceea, pentru că foarte puţini sunt interesaţi să-i preia pe aceşti tineri şi să facă ceva cu ei. Despre unii, cum e Cătălin Josan, de exemplu, se mai aude câte ceva. Dar sunt tineri care câştigă pe la Mamaia sau la alte festivaluri şi nu mai fac nimic ulterior.
De ce?
Ar trebui întrebaţi cei de la casele de producţie, impresarii... Degeaba îi place unui compozitor un artist şi îi dă acestuia o piesă bună, pentru că după aceea artistul respectiv nu are unde se duce. În ultimii ani s-a marşat pe câteva genuri, mai ales dance şi house, pentru care se foloseşte mult computerul. Iar după părerea mea, dacă nu cânţi live, n-ai ce să cauţi în muzică. Însă încet-încet aceşti „cântăreţi" au mai dispărut. Dar cu o floare nu se face primăvară.
I-a „cernut" criza?
Criza a afectat piaţa muzicală din România. Se cumpără mai puţine CD-uri. Posturile radio şi TV plătesc mai puţin sau chiar deloc pentru drepturile de autor ale operelor muzicale pe care le folosesc în emisiuni. Oamenii nu mai au bani, bugete pentru conce