Teama de o catastrofă nucleară a determinat mai multe guverne să înceapă evacuarea cetăţenilor lor, acţiunile corporaţiilor nipone îşi continuă prăbuşirea, dar yenul a urcat la un nivel-record. Estimarea că firmele japoneze vor fi nevoite să repatrieze capitaluri, pentru a-şi acoperi pierderile din ţară, plus retragerile masive de bani din bancomate în ultimele zile, au făcut din yen o "investiţie" atractivă, indiferent de paralizia în care se află economia Japoniei.
Pentru ţări ca SUA, zona din care cetăţenii americani sunt îndemnaţi să plece imediat se extide la 80 km în jurul centralei de la Fukushima (nu doar 30 km) şi alte guverne recomandă evitarea a întreg nord-estului ţării. State ca Belgia, Franţa sau Filipine au început evacuarea a sute de cetăţeni, iar India, SUA şi Marea Britanie pregătesc operaţiuni similare. Ministrul de Externe român, Teodor Baconschi, a respins, deocamdată, ideea unei evacuări masive a cetăţenilor români, printr-o operaţiune similară celei desfăşurate recent în Libia. În schimb, MAE a decis repatrierea personalului, mai ales feminin, al Ambasadei. Germania şi Croaţia s-au alăturat Austriei în decizia de a-şi muta la Osaka ambasadele de la Tokyo.
Exodul străinilor este simultan unei "părăsiri" masive a investiţiilor în portofolii de acţiuni nipone. Indicele Nikkei continuă să scadă, la fel precum acţiuni ale Sony (minus 17%, cu o revenire ulterioară) sau Toyota (minus 2,2%). Tepco, firma ce deţine centrala de la Fukushima, a pierdut 60% din valoarea acţiunilor. În aşteptarea unor lichidări masive de active ale unor companii nipone, yenul are o creştere spectaculoasă..
Teama de o catastrofă nucleară a determinat mai multe guverne să înceapă evacuarea cetăţenilor lor, acţiunile corporaţiilor nipone îşi continuă prăbuşirea, dar yenul a urcat la un nivel-record. Estimarea că firmele japoneze vor fi nevoite să repatrieze