Deși pentru următorul an școlar cinci unități de învățământ din județ sunt propuse pentru comasare, acestea vor continua să funcționeze în același loc, cu aceiași profesori. Cele cinci instituții de învățământ își vor pierde doar statutul juridic, în vreme ce elevii și profesorii vor continua să colaboreze în aceleași imobile ca și până acum.
Vestea că unele școli din Ialomița vor fi comasate a creat un val de teamă în rândul cadrelor didactice, al părinților și nu în ultimul rând al edililor din localitățile vizate de directiva Inspectoratului Școlar Județean. Contactat telefonic, inspectorul general școlar al județului Ialomița, Ilie Stavăr, a declarat că această măsură de comasare va ridica gradul de calitate al învățământului.
Disponibilizări de personal didactic?
„Vom renunța la profesorii din școlile vizate pentru comasare, iar copiii vor studia în școli mai bine dotate din punct de vedere tehnic și didactic. Sunt școli în care profesorii predau și fizică și matematică iar la final mai și cântă. Nu o să se mai întâmple așa ceva“, spune Ilie Stavăr, inspectorul general școlar al județului Ialomița.
În ciuda celor declarate de Ilie Stavăr, primarii și cadrele didactice din localitățile vizate de comasare îl contrazic pe şeful învăţământului ialomiţean. „Școala din satul Broșteni își va pierde doar statutul juridic și va trece sub tutela școlii din comuna Ion Roată. Practic, va dispărea doar postul de director, restul profesorilor rămânând să predea în această școală, iar numărul elevilor va rămâne neschimbat“, spune Mihai Ghiță, primarul comunei Ion Roată.
Reduceri de cheltuieli insesizabile
Același lucru se va întâmpla și în restul școlilor care sunt propuse spre comasare. Practic, aceste cinci unități de învățământ din Ialomița vor exista ca și până acum, cu același personal didactic, cu același număr de elevi, singura d