După moţiunea de cenzură, Emil Boc şi susţinătorii săi se pot concentra acum pe lupta pentru şefia PDL, împotriva lui Vasile Blaga. Prima rundă: şedinţa de astăzi a Comisiei de organizare a Convenţiei din 14 mai, şedinţă în care balanţa poate fi înclinată prin calcule matematice.
Dacă la sfârşitul săptămânii trecute, actualul lider al democrat-liberalilor era cotat cu şansa a doua în lupta pentru şefia PDL, situaţia s-a schimbat radical în ultimele zile. După ce nume importante, precum Gheorghe Flutur, au dezertat din tabăra lui Blaga, Boc poate număra de partea sa 30 de filiale dintr-un total de 48.
Flutur: „Căruţa nu se lasă în mijlocul drumului"
Deşi era văzut ca prim-vicepreşedinte în viitoarea echipă de conducere a lui Vasile Blaga, Gheorghe Flutur s-a răzgândit şi a semnat ieri moţiunea lui Emil Boc. „Căruţa nu se lasă în mijlocul drumului, chiar dacă drumul e greu", şi-a explicat Flutur gestul, adăugând că la Convenţia din 14 mai este nevoie de „o moţiune puternică, cu caracter limpede de dreapta, susţinută de oameni cu experienţă şi voturi în spate, dar şi de oameni noi, cu potenţial viitor". Deşi a încercat să acrediteze ideea că semnarea moţiunii lui Boc a fost făcută strict în nume personal, fără a implica filiala PDL Suceava, Flutur a admis că s-a „consultat" cu colegii. Astfel, prin dezertarea de ieri, liderul sucevean nu doar că dă un semnal puternic şi celorlalţi susţinători ai lui Blaga, dar îl privează pe acesta, pe 14 mai, de un număr substanţial de voturi. Aceasta în condiţiile în care numărul delegaţilor se va stabili astăzi şi în funcţie de rezultatele electorale, rezultate foarte bune în cazul PDL Suceava.
Din tabăra Blaga au trecut în cea a lui Boc şi liderii filialelor Călăraşi, Iaşi şi sector 5. În ultimul caz, un rol se pare că a avut şi şedinţa de marţi de la PDL Bucu-reşti, unde Elena Udrea a forţat adoptarea unei