Faptul că nu prea mai există suspans în privinţa retrogradăriialterează şi lupta pentru miza cea mare, a primelor locuri, pentrucă, fiind deja liniştite sau resemnate, după caz, echipele din adoua parte a clasamentului pot deveni "generoase".
Principala consecinţă pe care o va avea eliminareanecunoscutelor în zona retrogradării va fi, ca şi în alţi ani,creşterea numărului de meciuri aranjate. Ştiindu-se prea devremecine pică în Liga a II-a, zece formaţii nu vor mai avea, practic,motive să se bată pentru victorie. Se vor crea astfel premiseleunui trafic cu puncte dinspre echipele rămase fără obiectiv cătrecele interesate să prindă cupele europene. Se va arunca din nou înluptă tot arsenalul: prietenii, datorii vechi, transferuri încontul punctelor şi chiar "valize".
Steaua,prima beneficiară?
Meciul Brăneşti - Steaua poate fi un semn clar că începmeciurile "strategice". Cei de la Brăneşti au fost suspect deliniştiţi după eşecul cu gol primit din ofsaid. Pentru o echipăcare se zbate să evite retrogradarea, în prostul obicei al Ligii I,era de aşteptat ca Brăneştiul să facă un scandal monstru! Apoi, nupuţine sunt vocile care susţin că meciul, ca desfăşurare, a fostunul suspect.
Pot ceda uşor partide şi Urziceniul, şi Sportul, echipe dejacondamnate, ci şi cele care oficial sunt în lupta pentru evitarearetrogradării, dar, de fapt, sunt liniştite, pentru că ştiu deja căvor fi deasupra liniei la final.
Dincolo de puncte, vine Duru!
Ceea ce schimbă mult datele luptei pentru evitarea retrogradăriieste procesul de licenţiere, coordonat de Comisia lui Viorel Duru.Chiar şi salvându-se de la retrogradare, se aude că Pandurii şi, cucertitudine, Craiova nu vor trece de acest examen obligatoriupentru a rămâne pe prima scenă şi în sezonul viitor. Acest obstacolîi poate determina pe conducătorii celor două echipe, MarinCondescu şi Adrian Mit