De ce ai renunţa la funcţia de director general la o companie pentru un post de rang inferior? Răspunsul este unul simplu: un salariu mai bun. Ruxandra Brutaru a demisionat din funcţia de director general al Tarom, pentru a ocupa funcţia de director general adjunct în aceeaşi companie.
Acesta a precizat că plecarea sa de la conducerea transportatorului aerian de stat are legătură şi cu salariul pe care îl primea.
"Plecarea mea ţine şi de salariu, dar nu e motivul principal. Sunt mamă, am un copil care începe şcoala şi care nu mă vede", a afirmat Brutaru.
Ea a precizat că salariul net pe care îl încasa era de 4.600 lei net, lunar. "Niciodată nu am câştigat atât de puţin", a spus Brutaru, potrivit Mediafax.
Din postura de director general adjunct, în contul Ruxandrei Brutaru intră ceva mai mulţi bani.
În condiţiile în care Brutaru a fost acuzată de Olguţa Vasilescu, senator PSD, că în calitate de director general adjunct va încasa 15.000 de lei, Brutaru a ţinut să precizeze că salariul este "puţin mai mare decât cel de director general, dar nu cu mult".
"E departe rău salariul de director general adjunct de suma de 15.000 lei", a spus acesta.
Guvernul a plafonat anul trecut salariile directorilor din companiile de stat la nivelul remuneraţiei încasate de secretarii de stat.
Olguţa Vasilescu a declarat, joi, că Brutaru a demisionat din funcţia de director general al Tarom, remunerată cu 6.600 de lei, pentru a ocupa o poziţie mai bine plătită (15.000 lei), deşi inferioară, de director general adjunct în companie.
La începutul lunii februarie, PSD a solicitat demiterea Ruxandrei Brutaru pentru management defectuos.
Citeşte şi: Culisele demisiilor de la Transporturi