Deşi voleibaliştii de la CS Unirea Dej sunt extrem de aproape de o nouă performanţă, în cupele europene ei vor fi nevoiţi să joace tot la Cluj. Sala Sporturilor din Dej are dimensiuni mai mici decât cele cerute de Confederaţia Europeană de Volei, iar autorităţile locale nu dispun de banii necesari pentru lucrări.
După ce sezonul trecut au fost nevoiţi să joace la Cluj meciurile din şaisprezecimile şi optimile Challenge Cup, deoarece sala din Dej nu e omologată pentru competiţiile europene, este foarte probabil ca şi în acest an, în eventualitatea unei calificări, publicul dejean să facă „naveta" la Cluj pentru a-şi încuraja favoriţii.
De ce nu e omologată sala
Inaugurată în 1994, cu o capacitate de 1.000 de locuri, sala din Dej nu corespunde normelor europene, întrucât lăţimea sălii e mai mică decât normele prevăzute cu aproximativ un metru şi jumătate. „Sala are 40 metri lungime, 19,3 metri lăţime şi 7,80 metri înălţime. Deşi pe lăţime avem cei 19 metri ceruţi de Confederaţia Europeană de Volei, la noi aceştia sunt din perete în perete, ori, pentru a fi omologată, această distanţă de 19 metri ar trebui să fie de la masa arbitrilor şi a observatorilor până la tribuna opusă. Există aşadar o diferenţă în minus de aproximativ un metru şi jumătate", a declarat administratorul sălii de sport din Dej, Mircea Itt.
Din cauza acestui fapt, Confederaţia Europeană de Volei a interzis disputarea meciurilor europene la Dej, dar există, cel puţin teoretic, soluţii pentru a schimba acest aspect. „În opinia mea, ar trebui renunţat la aproximativ doi metri din tribună, pentru a mări spaţiul efectiv de joc. Nu cred că ar fi o problemă, întrucât tribuna e construită pe schelet metallic", a continuat acelaşi Itt.
„Vrem, dar nu prea putem“
Sala Sporturilor din Dej se află în patrimoniul Consiliului Local. Reprezentanţii ace