Joi s-a lansat unul dintre instrumentele care încearcă să îndrepte gastronomia bucureşteană pe calea cea bună.
“Proiectul Restograf s-a născut din nemulţumirea faţă de această stare de lucruri şi este contribuţia noastră la „restaurarea normalităţii”, cu mijloacele pe care le avem la îndemană. Ceea ce unora le va părea o adevarată declaraţie de război”, spun iniţiatorii proiectului.
Restograf.ro este unul dintre instrumentele de lucru ale unui Grup de reflecţie şi atitudine alcătuit din consumatori avizaţi, interesaţi de gastronomie nu doar ca act individual, hedonist, ci sub toate dimensiunile sale: socială, (inter)culturală, ştiinţifică, şi, dacă se va ivi prilejul, char şi politică..
“Pentru început, principalele noastre arme in aceasta “lupta” sunt critica acidă şi laudele reţinute pe site-ul Restograf . Acesta conţine evaluări şi descrieri ale restaurantelor din Bucureşti, topuri, articole, ştiri, comentarii, dezbateri”, mai declară membrii fondatori.
La lansarea oficiala a Restograf-ului, de la Hotelul Marshal din str. Emanoil Bacaloglu 2 (la intersectia Batistei cu JL Calderon) au venit oameni importanţi din politică, dinspre cultură, din business şi de prin alte părţi: miniştri (de acum şi de mai demult), parlamentari, scriitori şi artişti, oameni de afaceri etc.
Au fost prezentate 5 chefs de la cele mai reprezentative restaurante din topul Restograf, câte unul pentru urmatoarele bucătării: Românească, Franţuzească, Japoneză, Americană, Cosmopolită (Gazdele de la Marshal).
Joi s-a lansat unul dintre instrumentele care încearcă să îndrepte gastronomia bucureşteană pe calea cea bună.
“Proiectul Restograf s-a născut din nemulţumirea faţă de această stare de lucruri şi este contribuţia noastră la „restaurarea normalităţii”, cu mijloacele pe care le avem la îndemană. Ceea ce unora le va părea o adevarată declaraţie de război