Ruxandra Brutaru a declarat că a demisionat din funcţia de director general al Tarom din motive personale, legate de nevoia de a sta mai mult timp alături de familie, dar şi din cauza salariului redus. "Plecarea mea ţine şi de salariu, dar nu e motivul principal. Sunt mamă, am un copil care începe şcoala şi care nu mă vede", a afirmat Brutaru. Ea a precizat că salariul net pe care îl încasa era de 4.600 lei net, lunar. "Niciodată nu am câştigat atât de puţin", a spus Brutaru. Ea a mai spus că atât timp cât nu reuşeşte să fie aproape de familie, atribuţiile ocupându-i aproape tot timpul, nu a avut nici măcar satisfacţii financiare în compensaţie.
Guvernul a plafonat anul trecut salariile directorilor din companiile de stat la nivelul remuneraţiei încasate de secretarii de stat.
Purtătorul de cuvânt al Departamentelor PSD, Olguţa Vasilescu, a declarat joi că Brutaru a demisionat din funcţia de director general al Tarom, remunerată cu 6.600 de lei, pentru a ocupa o poziţie mai bine plătită (15.000 lei), deşi inferioară, de director general adjunct în companie.
Motivul demisiei Ruxandrei Brutaru a fost unul "strict pecuniar, personal", neţinând de imaginea companiei sau de vreun eventual control al Ministerului Transporturilor asupra managementului, a declarat joi senatorul PSD.
Vasilescu a spus că funcţia de director general era salarizată de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, cu 6.600 lei pe lună.
Potrivit lui Vasilescu, Brutaru a preferat funcţia de director general adjunct al Tarom, post plătit de Tarom, nu de minister, cu aproape 15.000 lei.
Brutaru susţine însă că salariul de director general adjunct este "puţin mai mare decât cel de director general, dar nu cu mult".
"E departe rău salariul de director general adjunct de suma de 15.000 lei. Dacă motivul demisiei mele ar fi fost banii, aş fi acceptat prima ofertă