Asta propune copiilor Kari Byron - colega „vânătorilor de mituri" Adam Savage şi Jamie Hyneman - în noul ei program „Head Rush/Ora de ştiinţă": să descopere ştiinţa, tehnologia, ingineria sau matematica şi, în acelaşi timp, să se distreze şi să se amuze testând diverse teorii/reguli.
Practic: puteţi urmări experimentele realizate de Kari Byron pe Discovery Channel, din 21 martie, de la ora 13.00, filmuleţe ce vor fi difuzate în locul pauzelor publicitare ale episoadelor „Mythbusters". Teoretic: citiţi interviul de mai jos, în care Kari ne vorbeşte despre proiectul „Ora de ştiinţă", rolul distracţiei în descoperirea lucrurilor din jur şi, bineînţeles, despre „banala" ei slujbă alături de Adam şi Jamie.
Cum a început proiectul „Head Rush/- Ora de ştiinţă"?
Kari Byron: Acest proiect a început cu o discuţie pe care am purtat-o cu Debbie Myers, de la Science Channel. Am discutat despre faptul că în special fetele, dar în general mulţi copii încetează să se mai preocupe de ştiinţă undeva, în jurul vârstei de 12 ani. Cred că atunci încep brusc să devină foarte interesante vedetele rock şi persoanele de sex opus, aşa încât încercăm să vizăm acest segment de public, în dorinţa de a-i menţine pe aceşti copii curioşi şi interesaţi de ştiinţă. Încercăm să facem asta nu doar prin intermediul televiziunii, ci şi printr-un website extrem de interactiv, ca să le menţinem curiozitatea vie, să facem experimente haioase împreună cu ei şi să le arătăm cum se pot implica şi cum pot păstra aceste subiecte proaspete în minte.
Acest proiect încurajează curiozitatea oamenilor. Crezi că devenim tot mai indiferenţi ?
K.B.: Ştii ceva? Încercăm să cultivăm curiozitatea unui anumit segment de vârstă. Cândva, în jur de 12 ani, copiii par să nu mai fie atât de interesaţi de ştiinţă. Unii îşi menţin acest interes, dar mulţi încep să se îndepărteze de acest domeniu.