Moțiunea de cenzură a Opoziției a eșuat. Documentul nu a primit suficiente voturi în Parlament, miercuri, 16 martie. Codul Muncii poate fi considerat adoptat. Guvernul condus de Emil Boc și-a asumat răspunderea asupra acestei legi contestate și de sindicate și de unele patronate și de Opoziția parlamentară. Parlamentarul PDL, Mircia Giurgiu a votat pentru moțiune și va fi exclus din partid, spune Emil Boc.
Moțiunea de cenzură avea nevoie de 236 de voturi pentru a trece. Documentul a primit doar 212 voturi favorabile și patru împotrivă.
Parlamentarii Puterii au anunțat anterior că se vor abține de la vot. Ședința a durat peste șapte ore și jumătate și a fost marcată de schimburi de replici dintre cele mai acide.
Președintele PSD, Victor Ponta l-a etichetat pe premierul Emil Boc drept ”papagal”, iar liderul PNL, Crin Antonescu i-a acuzat pe președintele Traian Băsescu și pe șeful Executivului că râd ”ca proștii”, în timp ce românii sunt din ce în ce mai triști.
Premierul Emil Boc nu le-a rămas dator celor din Opoziție. El le-a spus parlamentarilor că din păcate nu a regăsit printre propunerile formulate de Opoziţie măsuri prin care să poată fi îmbunătăţit proiectul Codului Muncii asumat de Guvern. El a acuzat din nou "Alianţa Socialistă" de demagogie.
”Soarta Alianţei Socialiste este că se va dezumfla ca o gogoaşă. Orice zi care trece este o zi care aduce câştig alianţei ce susţine guvernarea şi scade şansele Alianţei Socialiste de a câştiga alegerile, deoarece economia începe să îşi revină. Acest lucru îi deranjează pe cei din Alianţa Socialistă”, susține premierul.
Opoziția ar putea sesiza Curtea Constituțională în legătură cu noul Cod al Muncii.
Ședința a fost marcată și de un scandal pe alt subiect, după ce liberalul Puiu Haşotti a propus adoptarea unei declaraţii faţă de un mesaj al premierului ungar, Viktor Orban, i