Zeci de poliţişti, jandarmi, vameşi şi inspectori de la Garda Financiară au descins, joi, la depozitele din portul Constanţa şi sediul administrativ al Oil Terminal, pentru a depista eventuale cazuri de evaziune fiscală. "Scopul acţiunii comune constă în verificarea documentelor privind autorizarea şi funcţionarea antrepozitelor vamale, legalitatea utilizării sistemelor de depozitare, transfer şi măsurare", a informat oficial Ministerul Administraţiei şi Internelor, printr-un comunicat de presă, lucru confirmat şi de directorul Oil Terminal, Silviu Wagner. Au fost verificate depozitele companiei, inclusiv cel din port, dar şi actele întocmite de la începutul lunii ianuarie până în prezent. „Nici nu se pune problema unui prejudiciu. Exlcus. E un control care are şi un rol preventiv, în sensul că urmăreşte prevenirea şi combaterea unor evaziuni fiscale privind achiatrea taxelor vamale", a declarat Silviu Wagner pentru România liberă.
Acesta speră ca verificările să nu depăşească 72 de ore, ca să nu fie perturbată activitatea companiei. Wagner a mai spus că, în opinia sa, este o legătură între controalele efectuate până acum în vămile din ţară şi cele începute la Oil Terminal. "Şi aici fiind vorba de nişte operaţiuni supuse activităţii vamale, s-ar putea specula că am putea vorbi de nişte fraude. Şi atunci, cele patru instituţii vin şi verifică aceste speculaţii. Şi foarte bine fac", a afirmat directorul societăţii.
Şpagă de 50.000 de euro
Oil Terminal a fost ţinta unui scandal pe 8 martie 2011, când consilierul directorului Wagner, Ştefan Ene, a fost reţinut de DNA într-un dosar de corupţie. Anchetatorii au stabilit că, în 6 ianuarie 2011, Ştefan Ene a primit de la Mihai Moise (fratele unuia dintre acţionarii SC NAC Industrii SRL Bucureşti) aproximativ 43.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa asupra directorului general al SC Oil Termin