În toamna lui 2006, Manuella Popescu, a prezentat conducerii radioului public un proiect "puţin curajos", "puţin neobişnuit", dar pe care îl considera suficient de realist. Ea îşi propunea să readucă muzica folk în rândurile preferinţelor adolescenţilor şi tinerilor. I-a spus "Folk fără vârstă” şi de atunci a devenit o competiţie pe care mulţi visează să o câştige.
Dacă la început proiectul se adresa doar elevilor din liceele bucureştene, pe parcurs, la dorinţa tinerilor, "Folk fără vârstă” a ajuns şi în alte licee din ţară, dar şi în universităţi. Următorul spectacol concurs se va desfăşura la Colegiul Naţional „SFÂNTUL SAVA", joi, 24 martie.
"Trebuie să o recunoaştem, acest gen muzical, extrem de benefic pentru adolescenţi, devenise un fel de „cenuşăreasă” în rândurile adolescenţilor, pasionaţi mai mult de house, dance, rock şi, din păcate, chiar de manele", explică Manuella Popescu, realizator Radio România Actualităţi.
Adevărul: De ce crezi că folk-ul este „benefic” pentru adolescenţi?
Manuella Popescu: Pentru că adolescenţa este o perioadă, în „vârstele omului”, când sensibilitatea atinge cote maxime. Ori folk-ul, prin armonia melodiilor, prin frumuseţea textelor răspunde extraordinar de bine acestei nevoi pe care, de multe ori, adolescenţii nu o conştientizează sau refuză să o recunoască, confundând sensibilitatea cu slăbiciunea.
Ai spus că "Folk fără vârstă" a fost un proiect „nou” dar şi puţin „curajos”. Vrei să explici?
„Nou” pentru că am inversat raportul dintre spectacol şi spectator. Proiectul meu nu chema spectatorul către spectacol, ci venea cu spectacolul către spectator. La modul concret, prin colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, unde am găsit un sprijin total şi cu Radio Bucureşti fm, mi-am propus să vin cu folk-ul în licee, peste tot unde se putea găsi o sală de câteva