Durerile de articulaţii şi \"circulaţia proastă\" pot fi combătute prin sesiuni de saună şi duşuri alternative, răcelile pot fi prevenite prin şedinţe în salină, iar stresul - prin masaje speciale.
Treceţi mai întâi pe la saună, unde eliberaţi tensiunea din muşchi şi puneţi sângele în mişcare, căliţi organismul prin masaj cu gheaţă şi duşuri alternative, respiraţi aerosolii din salină şi preveniţi infecţiile respiratorii, după care scăpaţi de aspectul de "coajă de portocală" al pielii prin împachetări cu cafea verde.
Dacă mai aveţi energie, pedalaţi o jumătate de oră pe bicicleta statică. Centrul Orhideea Spa, Centrul Eden Spa şi World Class Academy din Bucureşti, dar şi alte centre din ţară au oferte şi preţuri tentante.
Sauna şi duşurile reci, interzise cardiacilor
"Ritualul" începe cu zece minute la sauna umedă (hammam sau baie turcească), la o temperatură de 40 de grade Celsius, care deschide porii şi detoxifiază pielea. Urmează imunizarea organismului, prin trecerea de la cald la rece: masaj cu gheaţă sau duşuri scoţiene (duşuri calde care alternează cu cele reci). Corpul se reîncălzeşte la sauna cu raze infraroşii, la o temperatură de 60 de grade Celsius, care pătrunde în profunzimea organelor. După zece minute de saună, se repetă duşul scoţian. Ritualul se încheie cu saună clasică, la temperatura de 90 de grade Celsius.
"Cei mai mari «beneficiari» ai acestui program sunt bolnavii care suferă de reumatism sau cei cu o circulaţie periferică proastă şi tensiune musculară. Sauna este însă contraindicată cardiacilor, suferinzilor de boli hepatice sau renale, infecţii respiratorii şi gripe, boli venoase cronice, epilepisie, tumori sau celor cu glaucom", atrag atenţia terapeuţii centrului Orhideea Spa.
Răcelile nu rezistă în salină
Poate că cea mai bună prevenţie a răcelilor şi afecţiuni