* a spus directorul TMF despre Olimpiada de Improvizaţie
Copiii şi tinerii care vor să înveţe câteva dintre tainele meseriei de actor pot veni duminică, la ora 12.00, la Teatrul "Maria Filotti" pentru a participa la preselecţia Olimpiadei de Improvizaţie. "Vreau să le ofer adolescenţilor brăileni şansa de a descoperi abecedarul creaţiei teatrale, astfel încât ei să ştie să descifreze altfel un spectacol, să vadă mai mult decât media, să fie deschişi la mesaj şi să nu vină la teatru doar pentru relaxare.
În Brăila este formidabil faptul că există clasa de actorie la Liceul de Artă, dar sunt copii şi la alte licee pasionaţi de această artă şi vrem să le dăm o şansă să înveţe ceva, să se manifeste artistic. Sunt elevi cu formaţie umanistă, care învaţă la alte specializări pentru că părinţii nu vor să audă de artă, dar calităţile lor sunt evidente. Frustrarea pe care aceşti copii o acumulează pentru că nu-şi folosesc aceste porniri artistice creează o stare permanentă de încordare, care le consumă resursele, iar părinţii se trezesc cu ei că sunt depresivi. De aceea vrem să oferim această mână de ajutor elevilor care simt că au aplecare către această artă", a explicat Mircea Bodolan, directorul Teatrului "Maria Filotti". Practic, prin proiectul Olimpiada de Improvizaţie se urmăreşte crearea unor nuclee de elevi pasionaţi de teatru în licee, urmând ca după două luni de pregătire ei să se întâlnească sub forma unei competiţii de improvizaţie teatrală, ce reprezintă scheletul artei teatrale, susţine actorul Mircea Bodolan. Adolescenţii îşi vor însuşi un limbaj comun specific teatrului şi îşi vor pune în evidenţă calităţile, iar teatrul va avea un număr impresionant de spectatori tineri avizaţi.
Atelierele în care elevii vor învăţa tehnici teatrale vor avea loc în fiecare week-end, conform unui orar stabilit după terminarea casting-ului, în funcţie de nu