În parcurile din Bucureşti vor fi expuse în perioada următoare 13 sculpturi care reprezintă oameni ai străzii realizate de sculptorul danez Jens Galschiot.
Statuile fac parte din ansamblu statuar „Ending hommelesseness" care a fost expus pentru prima oară în faţa Parlamentului European la Bruxelles în anul 2010, cu ocazia lansării campaniei „STOP fenomenului persoanelor fără adăpost" în cadrul Anului european de combatere a sărăciei şi excluderii sociale, de către FEANTSA (Federaţia Europeană a Asociaţiilor Naţionale care lucrează cu persoane fără adăpost).
Mesajul campaniei a fost: Este necesar şi posibil să se pună capăt fenomenului persoanelor fără adăpost în Europa! Gestionarea problemei de a nu avea casa nu este suficientă. Este momentul ca investiţiile în măsuri pe termen scurt să fie oprite pentru a implementa strategii integrate care vizează să se pună capăt fenomenului persoanelor fără adăpost.
Situaţia dramatică a persoanelor fără adăpost, precum şi modalităţile concrete care trebuiesc urmate pentru a veni în ajutorul acestei categorii defavorizate - au fost numai câteva din temele abordate la Conferinţa Europeană organizată în perioada 17-18 martie a.c., de Primăria Sectorului 2 în parteneriat cu reprezentanţii organizaţiilor non-guvernamentale din mai multe ţări europene.
La lucrările Conferinţei „A împărţi şi a participa, o provocare pentru promovarea incluziunii active" au participat aproximativ 150 de invitaţi, reprezentanţi ai organizaţiilor din Europa implicate în stoparea fenomenului de excluziune socială, precum şi organizaţii neguvernamentale care s-au remarcat în plan naţional prin rolul activ pe care îl joacă în diminuarea acestui fenomen: SMES-B (Belgia), LBFSM - La Ligue Bruxelloise Francophone pour la Santé Mentale (Belgia), SMES-Madrid & AEN (Spania), Secours Catholique (Franţa), Projekt UDENFOR (Danemarca), Paritaet