După o carieră de 23 de ani în învăţământ, a ales să devină psiholog la Gruparea Mobilă a Jandarmilor. Chiar dacă nu este o muncă uşoară, Mihaela Boroş, se împarte cu succes între „meseria" de psiholog, soţie şi mamă.
Mihaela Boroş a fost învăţătoare timp de 17 ani. Pasiunea i-a fost insuflată din familie, de o mătuşă care a practicat aceeaşi meserie. În timpul în care a fost învăţătoare, a făcut facultatea şi au urmat şase ani de învăţământ special. „Am lucrat foarte mult timp cu copiii, dar mi-am dorit la un moment dat să lucrez şi cu adulţii. Atunci am dat concurs pentru postul de ofiţer specialist psiholog din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie Braşov", spune Mihaela Boroş.
În anul 2006, Mihaela Boroş a devenit psihologul jandarmilor din unitate. În acelaşi timp, „psihologul jandarmilor" este şi soţie de preot, dar şi mama unei adolescente. Munca n-o împiedică pe Mihaela Boroş să aibă grijă de familia sa.
„Este o meserie dificilă, dar şi foarte frumoasă pentru că jandarmii au o personalitate puternică, iar discuţiile cu ei sunt extrem de interesante. Relaţia psiholog-subiect este condiţionată de respectul faţă de sine şi de persoana din faţa ta. Îmi place foarte mult ceea ce fac şi cred că reuşesc să nu îmi neglijez familia", explică Mihaela Boroş.
Psihologul consideră că munca sa este extrem de necesară mai ales în actualele condiţii de criză financiară. „La nivel de minister există foarte multe suiciduri. Tocmai de aceea este foarte important ca jandarmul să discute depre problemele lui şi să găsească o rezolvare la acestea", mai spune Mihaela Boroş.
Combină sensibilitatea cu tăria
Normele în vigoare prevăd evaluări psihologice obligatorii la anumite intervale. Pentru cei care execută misiuni cu grad ridicat de risc, evaluarea se face anual. Pentru personalul contractual de la Gruparea Mobilă de Jandarmi, adică civ