"Din nefericire, redactarea acestui document nu a respectat practicile Consiliului de Securitate. În esenţă, au fost trecute cu vederea multe dintre întrebările logice puse de Rusia cu privire la menţinerea unei zone de interdicţie aeriană şi la folosirea forţei. Textul include clauze care deschid calea către o intervenţie militară totală", a declarat ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin, comentând adoptarea rezoluţiei care permite lansarea de atacuri asupra ţintelor militare din Libia.
Dacă NATO s-a arătat pregătită pentru lansarea imediată a loviturilor aeriene, Rusia exclude implicarea în această intervenţie, a declarat şeful statului major al armatei ruse, generalul Nikolai Makarov.
China a arătat că are "rezerve importante" faţă de rezoluţia Consiliului de Securitate ONU care autorizeaza impunerea unei zone de restrictie aeriană în Libia
"Ne opunem folosirii forţei în relaţiile internaţionale şi avem importante rezerve în ce priveşte această parte a rezoluţiei", a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze, adăugând că ONU trebuie să "respecte suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritoriala a Libiei."
Din cele 15 state membre ale Consiliului de Securitate s-au abţinut la votarea rezoluţiei China, Rusia, India, Brazilia şi Germania. Primele două state sunt membri permanenţi ai Consiliului. Rezoluţia a fost redactată de Franţa, Germania şi Liban.
Ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, a justificat decizia ţării sale de a se abţine prin faptul că Germania nu doreşte să participe la un război în nordul Africii. "Îi înţelegem pe cei care au decis, din raţiuni onorabile, să voteze în favoarea unei intervenţii militare internaţionale în Libia", a spus Westerwelle.
"Din nefericire, redactarea acestui document nu a respectat practicile Consiliului de Securitate. În esenţă, au fost trecute cu vedere