Melbourne, noaptea
După clasificarea realizată de revista financiară londoneză "Economist Intelligence Unit", printre primele 10 oraşe din lume în care se trăieşte cel mai bine, pentru al treilea an consecutiv, pe primul loc se află Vancouver. Metropola canadiană confirmă înalta calitate a vieţii, graţie ambientului, sistemului de educaţie, activităţilor culturale, sistemului sanitar şi nivelului de viaţă al populaţiei.
Medalia de argint îi revine oraşului Melbourne, o metropolă modernă, una dintre puţinele care datorită numeroaselor spaţii verzi oferă o atmosferă relaxantă.
Capitala Austriei, Viena este locul ideal prin combinaţia de istorie, cultură, condiţii ambientale, servicii sanitare, mijloace publice de transport, toate oferind un nivel optim de viaţă locuitorilor săi.
Toronto este descris de mulţi drept "oraşul dintr-un parc", pentru cele 28.000 de parcuri care îmbrăţişează această metropolă plină de viaţă, inventivă şi înfloritoare.
Calgary, capitala verde a regiunii Alberta, este oraşul cel mai puţin stresant din lume, un loc în care se trăieşte bine, suspendat între modernitate şi natură. Munţii Stâncoşi canadieni reprezintă una dintre cele mai mari suprafeţe împădurite din America de Nord.
Al doilea oraş european de pe listă este Helsinki, metropola finlandeză, cu centrul său urban înconjurat de natură şi de mare, unde totul a fost gândit şi conceput în termenii respectului faţă de mediul înconjurător şi de calitatea vieţii.
Aparenţa înşală. Ei bine, dacă Sydney se prezintă ca o modernă metropolă, dominată de enormi zgârie-nori din sticlă şi ciment, oraşul nu este nici gri, nici haotic. Este un loc perfect în armonie cu teritoriul înconjurător.
Perth, perla Australiei de Vest, oraş viu şi dinamic, garantează, de asemenea, calitatea vieţii cu splendidele sale parcuri şi plaje, ce se îmbină cu zgârie-norii şi teritor