În noiembrie, ar trebui să putem lăsa maşinile sub Piaţa Universităţii, însă de un an se sapă parcă fără folos. Primul parcaj subteran, din cele opt promise de Municipalitate, s-a împiedicat de un cimitir.
Sute de morminte descoperite în curtea fostei Academii Sf. Sava au întârziat lucrările cu circa şase luni. Din aprilie 2010, luna în care era anunţată începerea lucrărilor, şi până în septembrie 2010, s-a reuşit, cu chiu cu vai, mutarea a patru statui, scrie Click!
„Până acum am descoperit 150 de morminte, dar numărul lor ar putea fi mai mare. Toate vor fi ridicate, expertizate de antropologi şi îngropate la comun", ne-a spus Gheorghe Mănucu, şeful secţiei de Arheologie a Muzeului Bucureşti.
Arheologii se aşteaptă ca mormintele să fie dispuse pe mai multe niveluri, îngreunându-le astfel munca.
„Descărcarea arheologică ne ţine pe loc, dar aşa se procedează în astfel de cazuri", ne-a spus viceprimarul Mircea Raicu. La 25 martie, o comisie specială de arheologi va decide dacă muncitorii se pot apuca de săpăturile propriu-zise la parcajul subteran sau nu.
Reprezentanţii firmei responsabile cu săpăturile sunt de părere că această dată e extrem de importantă în evoluţia ulterioară a lucrărilor.
„Dacă am primi descărcarea arheologică la şedinţa din 25 martie, am putea recupera întârzierile şi nu ar fi probleme. Am pus la dispoziţie oameni şi utilaje pentru ca toate săpăturile arheologice să se desfăşoare repede şi bine. Noi vrem ca parcarea subterană să fie funcţională în luna noiembrie", ne-a spus Mircea Bogdan, reprezentant al firmei de construcţii Apolodor.
Locuri pentru 380 de maşini
Parcajul subteran de la Universitate ar trebui să aibă spaţii pentru cazarea a 380 de autoturisme. Numărul locurilor de parcare ar putea fi însă mai mic cu 30, în cazul în care specialiştii decid să păstreze o pa