Parfuml său autentic i-a convins pe consumatori. Însă prezervativul original „from Condom” nu a fost şi pe gustul judecătorilor francezi, care au interzis punerea în vînzare sub această denumire pe motiv că s-ar încălca legislaţia cu privire la produsele de origine controlată. Fondată în 2009, The Original Condom Company şi-a fixat sediul social în localitatea Condom (în engleză, "prezervativ") situată pe malul rîului Baïse (în franceză, baiser înseamnă "a fute"). Conceptul de business a venit cumva de la sine: prezervative de lux, „from Condom”, pentru piaţa americană. Primarul oraşului Condom nu a fost încîntat şi a dat producătorii în judecată pentru folosirea abuzivă a numelui localităţii. Căci prezervativele sînt fabricate, de fapt, în Malaezia.
Verdictul nu a picat prea bine. Fondatorii firmei – contele Gil de Bizemont şi prinţul Charles-Emmanuel de Bourbon Parme – au rămas acum cu o senzaţie nasoală şi cu o groază de latex pe care nu-l mai pot comercializa. Tot ce mai pot spera e că, pînă la urmă, or să-l convingă pe primarul din Condom că localitatea are numai de cîştigat de pe urma afacerii. Aşa că promit locuri de muncă cinstite pentru locuitori şi, pe termen lung, transformarea oraşului într-o destinaţie turistică pentru amorezi. Eu le recomand să delocalizeze compania în Bulgaria – acolo există un oraş cu nume potrivit, sînt sigur că investiţia străină ar fi bine primită. Totul e să nu încurce sloganul şi denumirea de origine controlată. Dacă, de pildă, propun prezervativa cu „senzaţii tari, româneşti”, iar se supără cineva.
Lubriq este editorul site-ului www.erosfera.ro
Parfuml său autentic i-a convins pe consumatori. Însă prezervativul original „from Condom” nu a fost şi pe gustul judecătorilor francezi, care au interzis punerea în vînzare sub această denumire pe motiv că s-ar încălca legislaţia cu privire la produsele de origine con